Αλέξης Σαββόπουλος

Μάχη με το χρόνο για να στηθεί μια καινούργια ομάδα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr τις μεταγραφές που έχει ήδη κάνει, αλλά και αυτές που σκοπεύει να κάνει ο Άρης, για τη νέα του αρχή στη Σούπερ Λίγκα.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Άρης προσπαθεί να δημιουργήσει την ομάδα της επόμενης σεζόν που τον βρίσκει μετά από τέσσερα χρόνια στη Σούπερ Λιγκ, είναι περίεργες και σαφώς δύσκολες για τον Θόδωρο Καρυπίδη που έχει το γενικό πρόσταγμα. Η ομάδα ακόμη δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, ένεκα της γνωστής ιστορίας με την κεντρική διαχείριση και όταν αποκτήσει στέγη δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι κίτρινοι θα εισπράξουν ως αντίτιμο, το ποσό που υπολόγιζαν να πάρουν και δικαιούνται βάσει ονόματος και εμπορικότητας. Γεγονός που βάζει ένα... λογικό φρένο.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Τα διαρκείας που βρίσκονται στον αέρα εδώ και λίγες μέρες δεν έχουν την κινητικότητα που ενδεχομένως να περίμενε η διοίκηση, ποντάροντας στην δεδομένη δίψα του κόσμου για την επιστροφή στην κατηγορία των μεγάλων. Ενώ στο κομμάτι των χορηγιών οι πτήσεις είναι ακόμη χαμηλές.

Όλο αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί ο Άρης ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία έχοντας μόλις δυο νέα πρόσωπα (Ντιγκινί, Ναζλίδης) και πέντε ανανεώσεις (Σόουζα, Τζανακάκης, Αναγνωστόπουλος, Παυλίδης, Τσουμάνης) και όλους τους παίκτες που έχουν συμβόλαιο να δίνουν κανονικά το “παρών” στην πρώτη παρότι δεν είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο ρόστερ και μετά από ένα μήνα.

Πώς όμως να πάρει την απόφαση να λύσει τα συμβόλαια παικτών που δεν βρίσκονται στα πλάνα του Ερέρα, πριν προσθέσει στο ρόστερ τους αντικαταστάτες τους;

Η βιασύνη δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος γιατί ενέχει τον κίνδυνο λάθους και σπασμωδικών ενεργειών που ενδεχομένως να υπαγορεύονται και από την πίεση που ασκεί ο κόσμος, βλέποντας να έχει μπει ο Ιούλιος και το ρόστερ να είναι ακόμη... ορφανό. Ευτυχώς δεν είναι υπέρμαχος αυτής της τάσης ούτε ο Ερέρα, ούτε ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ντίνος Διαμαντόπουλος που... ξεψαχνίζουν την αγορά και τις επιλογές στις οποίες μπορούν να προβούν βάσει του διαθέσιμου αγωνιστικού μπάτζετ.

Είναι βέβαιο ότι όταν καταλήξουν στους εκλεκτούς οι ανακοινώσεις θα είναι μαζεμένες και ζήτημα λίγων ημερών με τους Ματέο Γκαρσία και Χαβιέρ Ματίγια να είναι ήδη στον προθάλαμο.

Οι μέχρι στιγμής κινήσεις, έστω και αν είναι λίγες σε αριθμό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με τα οικονομικά δεδομένα που περιγράψαμε στο ξεκίνημα.

Αποκτήθηκε προπονητής που έχει καλό όνομα, βιογραφικό, εμπειρίες, γνώση και παρά την ηλικία του και όρεξη για δουλειά. Αν δεν ήταν τόσο σχολαστικός δεν θα είχε κόψει ίσαμε 100 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ως σήμερα. Καλύφθηκε το πόστο του τεχνικού διευθυντή με έναν άνθρωπο που γνωρίζει την ελληνική και διεθνή αγορά και... κόβει το μάτι του όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν ενώ δοκιμάστηκε μόλις πρόσφατα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες στον Παναθηναϊκό.

Αν μάλιστα ερχόταν και δυο εβδομάδες τουλάχιστον νωρίτερα, θα είχε καταφέρει να διεκπεραιώσει περισσότερα πράγματα αφού τώρα καλείται, μαζί με τον Ερέρα, να στήσει μια σχεδόν καινούργια ομάδα, έχοντας την πίεση του χρόνου αλλά και του κόσμου που βλέπει το ρόστερ να είναι ακόμη υπό διαμόρφωση και εκδηλώνει μια… κάποια ανησυχία.

Επέστρεψε ο Γιώργος Κολτσίδας στη θέση του team manager, θέση που την ξέρει, έχει συνεργαστεί με ισπανούς προπονητές και θα είναι ο συνδετικός κρίκος της ομάδας με τον Διαμαντόπουλο.

Λογικά μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία θα έχουν αποκτηθεί κι άλλοι ποδοσφαιριστές, θα έχει σχηματοποιηθεί σε ένα σημαντικό βαθμό το ρόστερ και θα έχουμε μια πρώτη εικόνα της ομάδας που θα δούμε την επόμενη σεζόν. Με την αναγκαία υποσημείωση ότι μια ομάδα με πάνω από δέκα νέα πρόσωπα είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι έτοιμη στις 25 Αυγούστου που ξεκινάει το πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x